IMPORTANTE

TIMPUL – Transnistrenii TURBĂ. Mai mulți oficiali ruși n-au fost lăsați să intre în RM

Mai muți oficiali ruși au primit interdicția de a intra în Republica Moldova.

 Potrivit Ministerul de Interne din Transnistria, în ultimele zile, mai multe persoane din străinătate invitate de către autoritățile de la Tiraspol au primit pe aeroportul din Chișinău interdicție de a intra în Republica Moldova.

Sursa susține că poliția de frontieră din R. Moldova i-ar fi deportat pe Președintele Colegiului de Experți Militari din Rusia, generalul-maior Alexander Vladimirov, pe membrii delegației Republicii Osetia de Sud, condusă de șeful administrației președintelui RSO Igor Kozaev și pe directorul adjunct al consiliului de administrație al Fondului „ Ruskii Mir” Vsevolod Zheleznov.

Autoritățile de la Tiraspol consideră că aceste acțiuni reprezintă defapt un mecanism de filtrare a oaspeților din străinătate care vor să ajungă în stânga Nistrului.

Cel mai mult însă pe oficialii din Transnistria i-a deranjat inderdicția pe care a primit-o Olga Gukalenko reprezentata Consiliului Suprem a Transnistriei în Federația Rusă.

Oficialii de la Tiraspol califică aceste acțiuni drept necivilizate și acuză Chișinăul de nerespectarea tratelor internaționale. De asemenea Ministerul de Interne de la Tiraspol amenință Republica Moldova și spune ca aceste acțiuni nu vor rămâne nesancționate, deoarece o plângere în acest sens a ajuns la toți membrii formatului 5+2.

Sursa: TIMPUL.MD

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top