Diverse

Merkel vrea să discute cu Putin despre criza nord-coreeană

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, intenționează să discute despre criza nord-coreeană într-o convorbire la telefon cu președintele rus Vladimir Putin, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al cancelariei federale, Steffen Seibert, informează Reuters.

Potrivit lui Seibert, Angela Merkel a discutat deja pe marginea acestei probleme cu alți lideri, inclusiv cu președintele american Donald Trump, cu cel francez Emmanuel Macron, cu cel sud-coreean Moon Jae-in și cu premierul nipon Shinzo Abe, iar o convorbire telefonică este de asemenea planificată cu președintele Putin.

Berlinul este în continuare pregătit să susțină discuțiile pe marginea modalităților de a găsi o soluție pașnică la criza nord-coreeană, a adăugat Seibert, subliniind că Germania este una dintre cele câteva țări care au relații diplomatice cu Phenianul.

“De aceea am oferit ajutorul nostru în vederea găsirii de noi căi pentru dezescaladarea situației”, a spus purtătorul de cuvânt al cancelariei federale germane în cadrul unei conferințe de presă.

Coreea de Nord și-a atras condamnări pe plan global după ce a efectuat un al șaselea test nuclear pe 3 septembrie, despre care a afirmat că a fost o bombă H avansată.

Sursa: Agerpres

Click to comment

Comentează

To Top