R. Moldova și Ucraina instituie control COMUN la toate punctele de la hotar

Controlul comun va fi extins la toate punctele de trecere a frontiere moldo-ucrainene. Un acord în acest sens a fost semnat de șeful Poliției de Frontieră din Moldova, Fredolin Lecari și omologul său ucrainean, Petro Tighipka, în prezența șefilor Guvernelor din Moldova și Ucraina, Pavel Filip și Volodimir Groisman. După ceremonia de semnare, premierul Pavel Filip a declarat că documentul este foarte important pentru țara noastră. ”Un exemplu a fost dat deja în acest sens. Este vorba de punctul de trecere comun de la Pervomaisk-Cuciurgan.
Și chiar dacă erau unele voci care își exprimau îngrijorări, s-a dovedit că este un lucru foarte benefic. Și oamenii care trăiesc în regiunea transnistreană, și agenții economici care fac afaceri acolo au înțeles cât de benefic, de fapt, este să ai un punct de trecere comun la frontieră. Mai puține operațiuni birocratice și mai puțim timp petrecut în vamă”. Anterior, administrația de la Tiraspol a acuzat Chișinăul și Kievul că prin controlul comun la hotar încearcă să pună presiune pe regiunea separatistă a Moldovei.

3 comentarii la „R. Moldova și Ucraina instituie control COMUN la toate punctele de la hotar

 • 7 octombrie 2017 la 11:29
  Permalink

  Buna noutate, in sfirsit Moldova va controla intreagul hotar de Est, acesta este inca un pas important spre reintregirea tarii.

  Răspunde
 • 7 octombrie 2017 la 13:37
  Permalink

  În contextul afacerilor ilicite ce se petrec mai ales prin hotarele celor două state, Ucraina și Moldova trebuie să colaboreze mult mai strâns în vederea siguranței la graniță.

  Răspunde
 • 7 octombrie 2017 la 14:13
  Permalink

  Dupa practica cu controlul vamal comun cu Romania, e chiar un beneficiu atit pentru Moldoveni, Ucraineni dar chiar si oricare alt cetatean ce traverseaza frontiera. Economie d etimp, bani și eliminarea birocratiei. Plus e si un control mai riguros concentrânduse capacitatile a doua parti atât ukraineana cit si Moldoveneasca.

  Răspunde

Comentează