International

PLDM a mințit când a spus ca face reforme în justiție 

europa, moldova

UE anunță că în 2014-2015 fosta guvernare nu a făcut reforme suficiente și oprește finanțarea pe justiție.

Uniunea Europeană a sistat ajutorul financiar pentru susținerea reformelor în sectorul justiției din cauza modului în care Partidul Liberal Democrat a administrat Ministerul Justiției. Potrivit unui comunicat al Delegației UE în Moldova, ”UE a urmărit cu atenție procesul de implementare a reformelor și a notat că autoritățile din Republica Moldova au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiției în anii 2014 și 2015. Cu alocarea insuficientă a fondurilor și a personalului, reformele necesare nu au fost implementate.
Ca rezultat, progresul înregistrat nu a fost suficient”. Este de menționat că în 2014, Ministerul Justiției era condus de reprezentanți ai PLDM, colegi cu actualul lider al Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

După ședința Guvernului, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a confirmat că finanțarea europeană pentru domeniul pe care îl conduce a fost sistată din cauza problemelor din trecut. ”Uniunea Europeană a anunţat în mijlocul lunii septembrie că din cauză că în anul 2014 şi în anul 2015 guvernarea la acel moment nu a dedicat resurse și angajament suficient pentru a realiza strategia de reformă în justiţie, toate acţiunile fiind realizate cu întârziere, din motivele respective, banii planificați pentru acele perioade nu vor fi debursați”, a spus Cebotari.
3 Comments

3 Comments

 1. Teodor

  11 octombrie 2017 at 18:54

  Poponari adevarati. Cred ca Maia Sandu se mindreste cu ceea ce a facut ea si PLDM-ul ei.

 2. miroslav

  11 octombrie 2017 at 19:19

  iar presa noastra D-ne fereste sa verifice informatiile, “reporteri de garda” catele neobrazate care manipuleaza sau fac stiri doar pentru vizualizari!

 3. Petru

  11 octombrie 2017 at 19:48

  Niște mizerii ăștia din PLDM și mai au rușinea să le povestească europenilor că actuala guvernare nu muncește, ăștia bre pe lîngă voi îs îngeri, se vede ceva din urma lor, da din urma voastră se văd doar găuri în buget și hoțiile lui Filat

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top