Diverse

Acordul cu UE pentru asistența de 100 mln euro va fi semnat de Armașu și Cioclea

Ministrul finanțelor, Octavian Armașu, și guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, au fost împuterniciți, printr-o decizie aprobată de Guvern, să semneze Acordul de împrumut între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară de100 mln euro și Memorandumul de înțelegere, ca parte integrantă a acestui acord, transmite IPN.

„Uniunea Europeană ar putea semna în curând acordul, iar pe parcursul anului 2018 vom primi banii în trei tranșe”, a declarat ministrul. Octavian Armașu a subliniat că există o condiționalitate politică, și anume desfășurarea corectă  a alegerilor parlamentare din anul viitor. Mai sunt și 28 de condiții care țin de promovarea reformelor economice și sociale, asupra cărora Moldova a convenit cu UE.

„Pentru prima tranșă, care va fi acordată în primele luni ale anului viitor, trebuie să realizăm 10 acțiuni. Noi ne apropiem de îndeplinirea lor, mai multe țin de  asigurarea stabilității macroeconomice, de domeniul finanțelor publice”, a precizat Octavian Armașu. Ministrul a dat asigurări că colegii săi din Guvern fac tot posibilul ca să implementeze noul sistem electoral în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția.

1 Comment

1 Comment

  1. Grigore Petrov

    15 noiembrie 2017 at 21:10

    Oare Maia Sandu nu va trimite o scrisoare celor din UE ca sa fie stopata acordarea acestor bani precum a facut-o si in cazul cand a trimis o scrisoare celor de la FMI sa nu semneze un acrod cu Moldova. Lucru ce nu avea sa permita majorarea pensiilor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top