Actualități

Ex-comunsitul Reșetnicov a votat pentru Limba Română în Constituție

Modificarea art. 13 în Constituție a trecut „pozitiv” la Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică. O surpriză în acest raport o constituie votul fostului director al Serviciului de informații și securitate, ex-comunistul Artur Reșetnicov, care a votat în favoarea acestei modificări.

Inițiativa PLDM a primit patru voturi „pro” și trei „impotrivă” din partea deputaților, membri ai acestei comisii. De menționat este faptul că Artur Reșetnicov a dat votul decisiv, care a făcut ca inițiativa legislativă să primească avizul pozitiv în Comisie. Astfel, 4 membri ai Comisiei au votat „pentru”. Aceștia sunt Roman Boțan (PL), Eugen Carpon (GPPE), Mihaela Spatari (GPPE) și Artur Reșetnicov (PD). Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică este a patra comisie parlamentară care a avizat pozitiv înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în Constituție. Inițiativa legislativă cu privire la modificarea articolului 13 din Constituție a fost înaintată de deputații fracțiunii Partidului Liberal Democrat.

 

 

Sursa deschide.md

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Fostul șef al serviciilor secrete moldovenești de pe vremea lui Voronin votează pentru înlocuirea „limbii moldovenești” cu limba română în constituția Republicii Moldova (video) | Blogul lui Marius Mioc

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top