Peter Michalko: În anii 2014-2020 RM poate accesa până la 740 milioane de euro din partea UE

În perioada 2014-2020, Republica Moldova poate accesa de la 610 milioane până la 740 de milioane de euro suport financiar din partea Uniunii Europene.
Declarația în acest sens a fost făcută de ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Potrivit șefului Delegației UE la Chișinău, volumul exact de resurse depinde de capacitatea și abilitatea Republicii Moldova de a absorbi acești bani. „Acești bani provin de la cetățenii țărilor membre ale UE și este o asistență care subliniază aceste relații de parteneriat existent între UE și Republica Moldova”, spune ambasadorul.

Faptul că Uniunea Europeană este cel mai mare investitor în Republica Moldova înseamnă, potrivit ambasadorului, locuri de muncă, venituri din exporturi care sunt stabile și cu perspectivă de creștere. De asemenea, acest lucru înseamnă deschiderea porții care poate să aducă încă mai multe investiții în Moldova, ceea ce înseamnă mai multe oportunități pentru creșterea salariilor și pentru o viață mai bună. „În același timp, asta înseamnă introducerea celor mai înalte standarde și în economie, dar și în sensul mai larg în societate. Standarde care sunt identice cu cele din UE și aceasta are drept scop de a atinge obiectivul definit în Acordul de Asociere – asociere politică și integrare economică”, spune șeful Delegației UE.

3 comentarii la „Peter Michalko: În anii 2014-2020 RM poate accesa până la 740 milioane de euro din partea UE

 • 23 noiembrie 2017 la 11:39
  Permalink

  Totusi minciunile promovate de Maia si Nastase nu au jucat niciun rol in fata europenilor, acestia au inteles ca sunt inselati si continua sa sustina Moldova.

  Răspunde
 • 23 noiembrie 2017 la 11:44
  Permalink

  Și asta se datorează exclusiv implemetării eficiente și metodice a reformelor de către guvern, conform standartelor europene.

  Răspunde
 • 23 noiembrie 2017 la 15:32
  Permalink

  Moldova poate daca nu am avea o opozitie imbecila ca maia si Andrei ce inloc sa participe la apropierea RM-UE ei nu stiu cum sa provoace supararea UE fata de Moldova ca sa-si scoata din asta campanii de PR politic anti guvernamental.

  Răspunde

Comentează