Diverse

CARAVANA BUCURIEI/ Ajut-o pe micuța Maria să treacă cu bine iarna friguroasă

Caravana Bucuriei continuă! 10TV te îndeamnă să ajuți de sărbători copiii defavorizați donându-le haine, alimente neperisabile, jucării, cărți și, desigur, doar gânduri bune.

De astăzi, 10TV colectează donații pentru familia Nicolai din satul Hăsnăşenii Mari, raionul Drochia. Anterior, 10TV a scris și a realizat un reportaj despre această familie.

Alina nu poate să meargă și nu poate lucra cu ambele mâini, în timp ce Nichita suferă de paralizie la mâna stângă. În pofida acestor dificultăți, Alina a dat naștere unei fetițe pe care au numit-o Maria, aceasta fiind rodul dragostei lor. Tânăra familie are nevoie de o casă unde să-și crească în liniște și decență fetița care a împlinit 3 lunișoare. În acest sens, Acțiunea 2012 le-a sărit în ajutor, împreună cu medicul stomatolog de origine basarabeană stabilit la București – Alexei Paluță. Momentan, familia trăiește în casa părintească a Alinei, dar pentru că această casă îi aparține în egală măsură și surorii ei, familia Nicolai nu vrea să creeze incomodități. Soții vor să se mute în casa lor, unde să nu le reproșeze nimeni spațiul pe care îl ocupă. Acțiunea 2012 și doctorul Alexei Paluța au cumpărat o casă din comuna în care locuiesc tinerii, Hăsnășenii Mari, raionul Drochia, pe care o reconstruiesc și o adaptează nevoilor familiei. Reparațiile sunt în toi. Muncitorii lucrează intens la căminul în care urmează Alina, Nichita și micuța Maria să își trăiască clipele de fericire familială.

Faptul că familia are deja un acoperiș deasupra capului nu anulează nevoile zilnice cu care se confruntă membrii familiei pentru a-și crește așa cum se cuvine fetița.

Familia Nicolai are nevoie de următoarele lucruri:
– Lapte praf pentru Maria (Mama beneficiază de lapte praf de la stat, însă în cantități insuficiente);
– Scutece pentru copii de la 3 luni;
– IMPORTANT! Casa nouă a familei se încălzește la lemne. Astfel, familia are nevoie de lemne și cărbuni pentru sobă;
– Alimente neperisabile (crupe, ulei, legume, conserve);
– Hăinuțe, încălțăminte;
– Jucării.


Donațiile dumneavoastră sunt așteptate zilnic, de la ora 9:00 până la 21:00, la redacția 10TV (strada Columna 144 E, intrarea de pe str. Alexandru cel Bun). Pentru detalii suplimentare, suntați la numărul de telefon 078656905 – Marina, reporter 10TV.

Pe 25 decembrie, echipa 10TV se va deplasa în localitate la soții Nicolai pentru realiza un material despre noua casă și pentru a le înmâna donațiile dumneavoastră.

Povestea familiei Nicolai o puteți afla din materialul video de mai jos.

De asemenea, puteți dona pentru cei trei copii din satul Costești, detalii despre caz găsiți AICI.

10TV ma mediatiza și alte cazuri care implică copiii și au nevoie de ajutorul dumneavoastră. Fiți cu ochii pe 10TV.md.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top