Diverse

Povestea bradului continuă. Ce va face compania care a livrat bradul din Ucraina la Chișinău

Compania care a livrat bradul din munţii Carpaţi, cumpărat de primăria Chişinău din Ucraina, va întoarce municipalităţii toate cheltuielile, atât pentru brad, cât şi pentru transport. Anunțul a fost făcut de primarul interimar Silvia Radu, după ședința săptămânală de astăzi a serviciilor primăriei, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Radu, agentul economic din Ucraina va întoarce cei 15 mii de lei achitaţi de primărie pentru brad, dar şi 13456 de lei, costul pentru transportarea acestuia la Chișinău, din motiv că nu a respectat clauzele contractuale.

„Compania din Ucraina nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale şi noi le-am transmis deja procesul verbal. Companiei i-au fost înaintate cerinţe de recuperare a tuturor banilor. Avem o scrisoare din partea agentului economic prin care a anunţat că îşi asumă responsabilitatea şi banii urmează să fie întorşi. Am dorit să recuperăm aceşti bani pentru că banii publici trebuie utilizaţi corespunzător”, a spus Radu.

Primarul interimar a specificat că incidentul cu bradul va fi o lecţie pentru autorităţile locale, care demult trebuiau să includă penalităţi usturătoare pentru firmele ce nu respectă clauzele contractuale.

În anul curent, primăria Chişinău a cumpărat din Ucraina un brad pentru sărbătorile de iarnă. Pomul a ajuns în capitală aproape fără crengi şi a fost scos la câteva ore după ce a fost instalat, fiind înlocuit cu un brad tăiat de pe teritoriul capitalei şi achitat din banii primarului interimar.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top