Diverse

Interviu impresionant cu bătrâna care a construit din pensie un monument în memoria eroilor

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a vizitat-o de Crăciun pe bătrâna în vârstă de 86 de ani, Marghioala Huzum, din judeţul Vaslui, care a ridicat un monument în memoria ostaşilor români căzuţi în cel de-Al Doilea Război Mondial, folosind în acest scop banii economisiţi din pensia modestă.

Pe un câmp din judeţul Vaslui, dintre localităţile Copăceana şi Fălciu, o bunică de 86 de ani, sprijinită de un nepot, a reuşit ceea ce autorităţile statului nu au reuşit să facă de zeci de ani: a ridicat un monument în memoria ostaşilor români căzuţi pe frontul de est în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Acolo, în iunie 1941, în urma unui bombardament al rusilor, a pierit un întreg regiment. Marghioala Huzum, mama Marghioliţa cum îi spun sătenii din Copăceana, comuna Fălciu, avea doar 10 ani când a izbucnit cel de-Al Doilea Război Mondial. Imaginile crude ale războiului, venirea ruşilor în sat, executarea soldaţilor nemţi au urmărit-o şi marcat-o întreaga viaţă.

Marghioala Huzum îndeamnă pe toată lumea să fie prezentă de Revelion la Prut, acolo unde se va afla toată suflarea românească, întâlnind Anul Centenarului așa cum se cuvine.

“Cei care aveți un suflet curat și o rază puternică dumnezeiască, veniți și luați parte la Unire. Dumnezeu să ne ajute și veniți cu toții să strigăm România Mare”, îndeamnă bătrâna.

 

Menționăm că manifestație stradală organizată la Prut în ultima zi din anul 2017 și prima zi din 2018 va avea loc în localitatea Fălciu din județul Vaslui. Mii de oameni vor marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri prin întinderea unui steag de 100 de metri peste Prut. Startul evenimentului va fi dat duminică, la ora 14:00, din fața primăriei. Detalii, AICI. 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top