Diverse

Detalii despre Revelionul la Prut. Ce artiști ne vor încânta în seara dintre ani

Anul Centenarului bate la ușă. Încă nu ai decis unde și cu cine să întâlnești anul 2018? 10TV vine cu o ofertă unionistă pentru tine. Vino să întâlnești Anul Nou, împreună cu toată suflarea românească, acolo unde ne doare: la Prut.

Un steag tricolor uriaș, de 100 de metri, va fi întins peste Prut de mii de persoane, în ultima zi din an și pentru întâmpinarea anului 2018, când este marcat Centenarul Marii Uniri.

Tricolorul va începe să fie desfăşurat de pe malul vasluian al Prutului, urmând să fie preluat dincolo de jumătatea podului de participanţii din Republica Moldova. După ce drapelul naţional va fi din nou împăturit cu respectul cuvenit, unioniştii vor celebra Revelionul printr-un spectacol de artificii în aer liber, recitaluri artistice de muzică populară şi o masă bogată în bucate tradiţionale la Casa de Cultură din Fălciu. Petrecerea de Revelion va fi însuflețită de recitaluri folclorice susținute de soliști și ansambluri din România și Republica Moldova, trecerea dintre ani fiind punctată de un spectacol de artificii în aer liber, iar partenerii din administrația locală asigură mâncare și băutură tradițională.

„Anul 2018 este deosebit de important pentru noi, deoarece marchează Centenarul Marii Uniri a tuturor românilor, din 1918. Începem 2018 la Prut privind spre Basarabia, către care ne concentrăm eforturile civice pentru a împlini cel mai frumos vis realizabil al generației noastre: reîntregirea. Îi invităm de Revelion alături de noi la Fălciu, în județul Vaslui, pe toți cei care cred în Unire. Împreună cu frații noștri de peste Prut vom striga într-un singur glas: Vrem Unire!” a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Program complet și detalii despre cum poți ajunge la sărbătoare:

DUMINICĂ, 31 DECEMBRIE
Adunarea generală în România este la ora 14:00 la primăria din Fălciu.
Cei din R. Moldova se adună la ora 15:00 la piciorul podului din Stoianovca (Cantemir).

AUTOCARE:
BUCUREȘTI, ORA 08:00, Piața Universității, telefon 0723590742
CHIȘINĂU, ORA 12:00, Liceul Spiru Haret, telefon 060614141
BÂRLAD, ORA 12:00, primărie, telefon 0757919036

VASLUI, ORA 12:00, statuia lui Ștefan cel Mare, autoturisme și posibil microbuz, telefon 0761130399
Din restul localităților se vine cu autoturisme.

CEI CARE NU VOR SĂ RĂMÂNĂ LA REVELION
pot pleca imediat după trecerea tricolorului de 100 de metri la Prut (ora 16:00).

CEI CARE RĂMÂN DE REVELION
vor putea vizita Popasul Sufletului din Vetrișoaia, vor face cunoștință cu gazdele lor (cei care dorm la localnici) și ajută la pregătiri.

PETRECEREA ÎNCEPE LA ORA 21:00 ȘI ACCESUL SE FACE PE BAZĂ DE BRĂȚĂRI “RUPE FRONTIERA”.
Masa de Revelion este asigurată de primăria din Fălciu, iar la programul artistic vor contribui nume mari precum Zinaida Bolboceanu (și Cenaclul Unirea), Ansamblul Ștefan Vodă, Nicu Mîță și Ion Paladi. De asemenea, vă veți delecta cu colindatul de ceată bărbătească – un obicei tradițional de iarnă foarte vechi în cultura românească, fiind întâlnit în spațiul Republicii Moldova, în România, dar și în teritoriile aferente spațiului românesc. A fost inclus în lista patrimoniului mondial imaterial UNESCO.

Atenție! Pentru cei care nu vor putea să fie prezenți la sărbătoare, evenimentul va fi transmis în direct de 10TV și de alte televiziuni locale.
Fiți cu ochii pe noi: www.privesc.eu; Moldtelecom – poziția 22; StarNet – poziția 36; ARAX – poziția 24 și Sun Communications – 159.

* Cei care vor să se cazeze la localnici, în zonă, după petrecerea de Revelion, contra cost (30 de lei de persoană) sunt rugați să lase următorul comentariu în formularul de înscriere: “Doresc cazare”. Doar solicitările lăsate prin comentariu până sâmbătă, 30 decembrie, pot fi onorate.

ÎNSCRIERI (obligatorii): www.unire2018.ro

Ne vedem la Prut!

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top