Diverse

VIDEO. Sindromul “Dedeman” revine la Chișinău

Compania românească BMC Truck&Bus, care urma să vândă Parcului de autobuze din Chișinău 13 vehicule de model Euro Diamond, va ataca în instanță decizia Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, prin care au fost anulate rezultatele licitației. De asemenea, reprezentanții companiei se arată indignați în legătură cu decizia luată de ANSC și o califică ca fiind una tardivă și absurdă.

În decizia Agenției Naționale pentru Soluționarea Consultațiilor se spune că firma românească nu a adus suficiente argumente pentru a le combate pe cele ale ANSC care s-au reflectat în decizia de a anula procedura de achiziție.

În cererea de revocare a deciziei, BMC Truck&Bus argumentează pe puncte că autobuzele Euro Bus Diamond U12 sunt superioare celorlalte prezentate la licitație, prin capacitate de încărcare, numărul de autobuze, consumul de combustibil.

Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat în decembrie 2017 rezultatele licitației publice organizate de „Parcul urban de Autobuze” prin care, la Chișinău, urmau să ajungă 13 autobuze fabricate în România. Aceasta a fost a doua tentativă a Parcului Urban de Autobuze de a achiziționa autobuze noi pentru Chișinău. Prima tentativă s-a soldat cu un eșec în luna septembrie, atunci când licitația pentru procurarea autobuzelor noi în Chișinău a fost anulată printr-o decizie a ANSC, în urma sesizării unui agent economic participant la concurs.

Amintim că, în luna decembrie, compania românească Dedeman, cel mai mare retailer de materiale de construcții din România, a fost alungată de la Chișinău de către conslierii municipali, cu tot cu cele 20 de milioane de euro pe care voiau să le investească aici.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top