Diverse

Legea privind auditul situațiilor financiare va fi publicată mâine în Monitorul Oficial

Legea privind auditul situațiilor financiare va fi publicată mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Documentul stabilește cadrul juridic privind organizarea auditului de către entitățile de audit, reglementează exercitarea profesiei de auditor, supravegherea auditului, precum și cerințele specifice entităților de interes public.

Potrivit legii, auditorii și entitățile auditului urmează a fi înregistrați în mod obligatoriu în Registrul public al auditorilor și Registrul public al entităților de audit, deținut de Consiliul de supraveghere publică a auditului.

Entitatea de audit poate fi constituită sub formă de societate cu răspundere limitată sau societate pe acțiuni. Astfel, peste 50% din capitalul social al entităţii de audit urmează să aparţină auditorilor şi/sau entităţilor de audit rezidente sau nerezidente. Entitatea urmează să fie administrată de un auditor.

Conform legii, Registrul public al entităţilor de audit urmează să fie administrat de Consiliu în limba română, în formă electronică, şi se actualizează în funcţie de modificările intervenite. În cazul încetării activităţii, entitatea de audit este radiată din Registru.

Organul de reglementare în domeniul auditului în sectorul corporativ este Ministerul Finanțelor.

Legea privind auditul situațiilor financiare va intra în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top