Diverse

Locuitorii din regiunea transnistreană sunt chemați să predea armele pe care le dețin

Locuitorii din regiunea transnistreană sunt încurajați să renunțe benevol la armele și munițiile pe care le dețin, fiind astfel scutiți de răspundere penală. Îndemnul vine în contextul informațiilor apărute în presa rusă precum că un locuitor din Sankt-Petersburg a predat arme, grenade și muniții pe care le-a păstrat de pe timpul conflictului armat de la Nistru din 1992, transmite IPN cu referire la presa din regiune.

Ministerul de interne al autoproclamatei administrații de la Tiraspol menționează că populația din regiune a rămas cu arme după conflictul din 1992. Armele și munițiile continuă să fie păstrate în mansardele caselor de locuit și în alte încăperi. În cazul predării benevole, persoanele sunt scutite de răspundere penală. De obicei, armele sunt depistate de noii proprietari ai locuințelor, în urma lucrărilor de reparație pe care le fac.

Pe parcursul a 25 de ani, au fost confiscate 50 de mitraliere, 1188 de grenade F-1, mai mult de 150 de mii de cartușe și alte arme și muniții.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top