Actualități

VIDEO. Un partid politic din România trece Prutul

Un partid din România intenționează să treacă Prutul și să colaboreze mai strâns cu forțele politice din Republica Moldova. Este vorba despre Partidul Uniunea Salvați România (USR).  Anunțul a fost făcut, în premieră, de Matei Adrian Dobrovie, deputat în Parlamentul României, în cadrul emisiunii „Ora Bucureștiului” de la 10TV. 

„USR are chiar planuri de extindere în Republica Moldova, v-o spun aici în premieră. Noi trebuie să colaborăm cu forțele din Republica Moldova, acele forțe pozitive care pot cu adevărat și vor să introducă acolo niște criterii de integritate, de transparență și să creeze niște instituții funcționale care să ducă la o viață mai bună a cetățenilor”, a susținut deputatul.

Pentru 2018, deputatul propune ca relația dintre maluriile Prutului să fie mai directă, să nu mai fie intermediată prin aceste partide care vremelnic de află la guvernare.

Deputatul mai adaugă că, USR a dispus înființarea unui fond – „Libertatea”, pentru Republica Moldova, gestionat de România. Menirea acestui fond e finanțarea țintită a actorilor care vor să schimbe în bine fața Republicii Moldova.

 “Îl vedem înființat în cadrul Agenției RoAid, agenția care se ocupă de dezvoltare în România, și acest fond să fie practic administrator de granturi, prin care diferite proiecte pe mass-media, pe drepturile omului, pe stat de drept, justiție să fie finanțate”, a conchis deputatul.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top