Diverse

VIDEO. Românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a merge în Japonia

Românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a merge în Japonia. Anunțul a fost făcut de către premierul japonez Shinzo Abe la Palatul Cotroceni după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis care a avut loc ieri, 16 ianuarie.

“Sunt profund onorat de prezența dumneavoastră astăzi, la Palatul Cotroceni. Este un moment istoric: este prima vizită oficială pe care o întreprinde un Prim-ministru al Japoniei în istoria relațiilor româno-nipone și prima vizită a unui înalt oficial în anul 2018, atât de important pentru noi – Anul Centenar al României Moderne. În același timp, este un context special: în acest an aniversăm 5 ani de la stabilirea Parteneriatului Reînnoit între statele noastre, după ce anul trecut s-au împlinit 15 ani de la ridicarea relației bilaterale la nivel de parteneriat”, a susținut Klaus Iohannis.

“Pentru economia României, subiectul cel mai important este, fără îndoială, consolidarea infrastructurii, iar Japonia se implică cu toată dăruirea în planul de realizare a accesului rapid dintre București și Aeroportul Internațional «Henri Coandă», prin construirea Magistralei 6. De asemenea, pentru a optimiza și încuraja schimburile și cooperarea la nivel de resurse umane, recent am decis ridicarea obligativității vizelor de intrare în Japonia pentru cetățenii români și sper că din ce în ce mai mulți români vor veni să viziteze Japonia”, a declarat prim-ministrul Japoniei.

Astfel, cetățenii români posesori de pașapoarte valide, emise de autoritățile române, care doresc să intre pe teritoriul Japoniei cu intenția de a sta pe o perioadă ce nu depășește 90 de zile consecutive, pot intra pe teritoriul Japoniei fără a avea nevoie de viză.

Întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis a fost catalogată ca ”excelentă” de către premierul japonez. Shinzo Abe a precizat că această întrevedere are un rol-cheie în dezvoltarea de relaţii bilaterale noi între România şi Japonia. El a afirmat că va depune eforturi pentru consolidarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Japonia.

Este pentru prima oară timp de 100 de ani când un premier din Japonia vizitează România. Shinzo Abe are al treilea cel mai lung mandat de prim-ministru în Japonia, de la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial. Prima oara a fost ales prim-ministru în septembrie 2006, iar atunci a devenit cel mai tânăr premier al Japoniei după al doilea Război Mondial. Și-a dat demisia din această funcție pe motive de sănătate în 2007.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top