MAGAZIN

Georgia spune “pa” gazului rusesc

Din acest an, Georgia nu intenționează să mai cumpere gaze din Rusia, deoarece necesarul de acest tip de combustibil este acoperit de livrările din Azerbaidjan, a declarat ministrul adjunct al economiei Georgiei, Gheorgy Cikovani, citat de Rado Liberty, scrie paginaderusia.ro

Opoziția georgiană a afirmat anterior că guvernul nu este în măsură să cumpere gaze naturale de la compania Gazprom după ce, anul trecut, Moscova și Tbilisi au convenit să „monetizeze” plata pentru tranzitul de combustibil către Armenia. Oficialul a respins aceste declarații.

„Nu putem spune că nu avem destui bani pentru a cumpăra gaze rusești, în orice caz, compensația monetară este destul de mare”, a spus ministrul adjunct. El a subliniat că, în momentul de față, „Georgia pur și simplu nu are nevoie de gaz rusesc, pentru că este suficient cel din Azerbaidjan”.

Conform acordului dintre „Gazprom” și guvernul georgian, până în 2017, tranzitul de gaze către Armenia a fost plătit parțial cu bani și parțial cu materii prime. Din 2018, plata se face numai în numerar.

Anterior, 10% din volumul total al gazelor rusești care treceau prin teritoriul Georgiei către Armenia era reținut de guvernul de la Tbilisi ca plata pentru tranzit.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top