Actualități

VIDEO. APEL către partidele unioniste din Republica Moldova

Declarațiile de Unire cu Țara-Mamă curg pe bandă rulantă în spațiul dintre Prut și Nistru. În acest sens, Clubul istoricilor din Republica Moldova a aprobat o declarație prin care susține inițiativa localităților de a semna Declarația de Unire.

Totodată, istoricii și membrii clubului fac un apel către partidele politice unioniste din Republica Moldova de a se implica în promovarea acestui act în rândul administrațiilor publice, dar și către societatea civilă.

“Întruniți în ședința de astăzi, 30 ianuarie 2018, noi, membrii Clubului Istoricilor din Republica Moldova, salutăm decizia primarilor care au hotărât unirea localităților cu România. Îndemnăm consiliile locale, raionale, orășenești, municipale din Republica Moldova să urmeze exemplul acelor primării și primari. Cerem autorităților republicane să susțină inițiativa maselor și a aleșilor locali și să nu contracareze această dorință și speranțele firești ale oamenilor, ci dimpotrivă, să caute căi de Unire a Republicii Moldova cu România”, se specifică în apelul lansat de către CIRM.

Totodată, membrii clubului declară că se arată deschiși pentru susținerea informațională.

“Noi, ca organizație, ne angajăm în susținerea informațională, dacă e vorba de niște explicații istorice și în angajarea unor juriști, dacă este cazul”, au afirmat membrii clubului.

Apelul a fost suținut unanim de toți membrii clubului.

Pâna la ora actuală, nici Guvernul și nici Parlamentul nu au reacționat la cele 7 Declarații de Unire semnate de localitățile din raioanele Republicii Moldova: Parcova, raionul Edineț, Puhoi, Văsieni, Bardar, Ruseștii Noi din raionul Ialoveni, Opaci din raionul Căueșni și Festelița din Ștefan Vodă. 

2 Comments

2 Comments

  1. timofei

    30 ianuarie 2018 at 17:20

    n-aveti decat sa va uniti toti sub conducerea lui Basescu! de altfel o sa ramaneti mereu dezbinati si fara nici un succes!

  2. realist

    30 ianuarie 2018 at 18:18

    Numai PUN e unionist. Maia a zis ca nu crede in Unire. Nastase in genere a alungat unionistii din PMAN ca sa faca proteste cu Usatii si Dodon

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top