Diverse

VIDEO. Un primar îi răspunde lui Dodon după ce președintele a anunțat că va convoca Consiliul Suprem de Securitate

Un primar care a semnat Declarația de Unire cu România îi răspunde lui Dodon, după ce președintele prorus a declarat că va convoca de urgență Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu documentele semnate de 7 localități din Republica Moldova prin care își manifestă dorința de a reveni în vechile hotare.

Petru Frunze, primarul de Puhoi, localitate care și-a oficializat dorința de a se uni cu România, îi răspunde lui Dodon în cadrul emisiunii Știrea Zilei de la 10TV.

„Consider că domnul Dodon nu are motive pentru a convoca Consiliul Suprem de Securitate, pentru că motivele lui ar trebui să fie îndreptate către sărăcia în care se află cetățenii Republicii Moldova, deoarece aceasta este cea mai mare îngrijorare pentru un președinte. Nu doar în sate, ci și în orașe bântuie sărăcia, oamenii pleacă peste hotare și cei care au rămas sunt nevoiți să supraviețuiască cu mijloace financiare foarte puține și nu au posibilitate să-și desfășoare activitățile în regim normal”, susține Petru Frunze.

Totodată, primarul îi reamintește lui Dodon despre acțiunile lui „simbolice”.

 „Declarațiile de Unire semnate de către primari și consilieri sunt simbolice, prin care ne manifestăm dorința de a reîntregi neamul nostru românesc. Așa cum crede Dodon că noi încălcăm Constituția, dumnealui tot o încalcă atunci când se duce și depune flori la monumentul lui Lenin, fiind și aceasta o acțiune „simbolică””, a mai adăugat primarul Petru Frunze.

Primarul sonsideră că acțiunile lui Dodon sunt populiste, fiindcă „anul acesta vor avea loc alegerile parlamentare și prin bătălia aceasta cu ei care își doresc Unirea cu România, oamenii ar trebui să uite de problemele estențiale cu care se confruntă , fiind prostiți.”

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, președintele Igor Dodon a anunțat că va dispune de urgență convocarea Consiliului Suprem de Securitate.

Pe parcursul lunii ianuarie, reprezentanții mai multor localități din Republica Moldova, au întreprins acțiuni cu caracter antistatal, antipopular și anticonstituțional. Este vorba despre așa-numitele declarații semnate de aleșii locali ai acestor localități care au la bază intenții de lichidare a statului Republica Moldova și unirea cu statul vecin – România„, scrie președintele prorus pe pagina sa de Facebook.

În acest sens, Dodon, de frica dezvoltării curentului unionist în spațiul dintre Prut și Nistru, convoacă Consiliul Suprem de Securitate.

„Condamn în cel mai categoric mod acțiunile unor reprezentanți din localitățile Republicii Moldova, dar și indiferența, neglijența sau poate rea-intenția a unor astfel de instituții, cum ar fi SIS-ul, MAI, Procuratura Generală, care ar trebui să contracareze aceste manifestări.

În temeiul art.77 al Constituției Republicii Moldova solicit rapoarte de la instituțiile abilitate și dispun convocarea Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căruia urmează să luăm atitudine cu privire la acțiunile îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, conchide Igor Dodon.

Amintim că, pâna la ora actuală, nici Guvernul și nici Parlamentul nu au reacționat la cele 7 Declarații de Unire semnate de localitățile din raioanele Republicii Moldova: Parcova, raionul Edineț, Puhoi, Văsieni, Bardar, Ruseștii Noi din raionul Ialoveni, Opaci din raionul Căueșni și Festelița din Ștefan Vodă. 

Emisiunea poate fi urmărită AICI.

2 Comments

2 Comments

 1. Nicodim

  1 februarie 2018 at 06:55

  Miscarea adeptilor Reintregirii și Reunirii cu Patria Mumă au cauzat-o guvernanții de după 1994 încoace. Agrarienii, Pseudo-democratii, hrăpăreții, care pt un milion de dolari, au vîndut Țara și teritorii, Ei, veniti prin fraudă la putere, au sărăcit lumea, i-au forțat să emigreze spunîndu-le cinic la vamă ,,Plecat să aduceți dolari,,…. Sunt cuvintele unei basarabence pedagog , care din 1996 se află peste hotare, lăsând acasă copii de 6 si 10 ani. Alt stimulent al migrării forțate a fost inchiderea uzinelor , întreprinedrilor și mai ales cea de tractoare, care a coincis cu timpul cand ID era responsabil pentru economie. De ce a respins oferta de la Minsk de a moderniza tractoarele moldovenesti cu o simpla conditie – sa creeze o intreprindere mixta moldo= bielorusa. Iată doar unele cauze.. Alta a fost parcelarea aventurier sau intenționată terenurilor agricole din fostele colhozuri , in loc să caute noi forme de organzare a muncii, fie si prin organizarea de coopertaive agricole. Așa propune ex deputatul academician Lupascu, dar nu a fost auzit și susținut …. A cui a fost ideea parcelării ??? Iata ce ar trebui sa discute Consiliul de securitate – Cine si cand au distrus economia, educatia, cultura, presa, credința, si acum — stiința. Oare nu vom avea privelisti ca cele de la Stadionul republican, sau de la Cimitirul eroilor români ??? Lumea și adepții reintregirii Neamului a înțeles corect – Reunirea cu Vatra străbună , ne va salva de la disparia din istorie precum au dispărut molldo-românii din fosta RASSM…. Țarcul statalist creat artificial cu tancurile si aviadesanturile în iunie 1940, un ȚARC, fără iesire la Dunăre, izvoarele Nistrului, la Limanul acestui rîu, la mare, ne va distruge treptat, precum o fac cei de la Tiraspol procedează cu scolile romanesti, unde nu se mai vorbeste românește sau moldoveneste liber, ci pe furis precum scria recen ziarul LA

 2. Sergiu Gatlan

  3 februarie 2018 at 21:42

  S-ar gasi cineva sa considere corect cazul cind copii de la o familie sunt sechestrati,tinuti captivi doar din motiv ca aceasta e pe placul capeteniei de banda?
  Atunci dece d-l Dodon isi permite sa tina societatea din Basarabia ostatica la niste neispraviti de hoti? zisa guvernare.
  Partea de est de Prut a Moldovei trebuie si va reveni la locul ei firesc in Romania.
  Partea de est de Prut a Moldovei este teritoriu lasat mostenire noua de daci tuturor romanilor,nu numai d-lui Dodon.
  Mai mult,documentele confirma ca Republica Moldova a devenit stat din neadevaruri.Ea este un azil de privilegii,de hotii,de desfriu pentru nomenclatura comunista si un lagar de exterminare pentru societate.
  Existenta Republicii Moldova e un obstacol artificial in evolutia corecta a natiunii romane.
  Societatea doreste sa scape de acest stat si pleaca in masa peste hotare.
  Cu cit mai repede va fi Unirea cu atit mai repede societatea va scapa de hoti,de asasini,de puslamale,de criminali care paraziteaza la conducerea acestui stat ratat.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top