Actualități

DEJA 18! Comuna Măgurele din raionul Ungheni vrea și ea UNIRE!

În această sâmbătă, pe 10 februarie, consiliul local al comunei Măgurele din Ungheni s-a întrunit pentru a confirma dorința de reunire cu țara-mamă România. Aceasta este a optsprezecea localitate din Republica Moldova care a decis să se alăture celor care-și reafirmă atașamentul față de România.

Consilierii locali, alături de primarul Sergiu Bodrug, au votat și au semnat azi Declarația de Unire cu România.

Contactat de 10TV, primarul satului Măgurele, Sergiu Bodrug, a declarat că 11 persoane au votat și semnat în unanimitate aceast document. Menționăm că, unul dinre consilierii care a semnat declarația de unire este Andrei Căldare, consilier PSRM.

“Dacă totuși ne orientăm spre colaborarea cu administrațiile publice din România, declarația de Unire vine ca o fortificare a relațiilor dintre statul român și localitățile din Republica Moldova”, a declarat edilul.

Întrebat dacă nu-i este frică de preseiunile ce vin dinafară, primarul a susținut că toate aceste acțiuni din partea socialiștilor sunt ilegale. Totodată, Sergiu Bodrug a ținut să accentueze și despre relația satului Măgurele cu județul Prahova.

“Acordul de înfrățire dintre satul Măgurele și Prahova avut loc pe data de 25 august 2017. Respectiv primul proiect comun a fost realizat tot în aceeași zi, prin inaugurarea bustului domnului Daniel Ciugureanu, Ministru pentru Basarabia în Guvernul României, în 1918. Pentru că este Anul Centenarului, în 2018, urmează să avem o vizită de studiu în județul Prahova, dar și obținerea unui ajutor pentru realizarea unor proiecte.” 

Declarația semnată menționează că ”Iar dacă unirea noastră de azi este una simbolică, să ne ajute Dumnezeu ca ea să fie un pas hotărâtor spre unirea deplină, când nu va mai fi graniță pe Prut, iar oamenii dintre Nistru și Tisa vor munci împreună la realizarea și mulțumirea comună alături de celelalte popoare ale Europei civilizate”.

Reamintim că, aceste Declarații de unire cu România sunt semnate de către consiliile locale și primării din Republica Moldova în pofida amenințărilor cu dosare penale  venite de la președintele Igor Dodon și partidul său, care i-a cerut secretarului Coonsiliului Suprem de Securitate să meargă și să discute cu toți cei care au semnat și semnează asemenea declarații simbol.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top