Actualități

Dan Dungaciu: Usatîi e unul dintre elementele cu care Rusia lucrează în Republica Moldova. Al doilea este Igor Dodon, o jumătate de instrument este Vlad Plahotniuc

Analistul de politică externă Dan Dungaciu, rugat să comenteze demisia lui Renato Usatâi de la primăria Bălți, spune că în această mișcare se afla unul dintre elementele care ar putea modifica resultatele alegerilor parlamentare din noiembrie 2018. 

”Tot ce se întâmplă în Republica Moldova trebuie citit prin această grilă, a alegerilor. E un element extrem de semnificativ. Al doilea element ar putea fi demisia lui Dorin Chirtoacă de la Chișinău. Dacă va declanșa alegeri la Chișinău, va modifica și mai semnificativ perspectivele politice în 2018”, a declarat Dungaciu pentru Realitatea TV de la București.

Analistul mai completează că ”Usatîi e unul dintre elementele cu care Rusia lucrează în Republica Moldova. Al doilea este Igor Dodon și apoi, dacă vreți, o jumătate de instrument este Vlad Plahotniuc, care conduce acum Republica Moldova. Plahotniuc nu și-a dorit un război cu Rusia, doar că a ajuns la asta pentru că toate calculele pe care le-a facut cum că poate să manipuleze și Estul și Vestul, evident că au eșuat”.

”Federația Rusă a sesizat însă ceva, apropo de Dodon și Plahotniuc – că ca cei 2 lucrează în tandem. Igor Dodon e mai degrabă subordonatul lui Plahotniuc. Federației Ruse nu îi place și vrea să transmită un semnal. Chiar și electoratul a sesizat că Igor Dodon nu e autonom. Dovadă că referendumul cerut de Dodon pentru demiterea primarului Chișinăului a eșuat. Moscova a sesizat asta și a făcut mișcarea cu Usatîi. Usatîi se retrage, speră că va câștiga candidatul partidului lui, speră că va relansa lupta electorală, astfel încât Usatîi să intre în Parlament în 2018. Rusia vrea să introducă în Parlament al doilea element de presiune în Republica Moldova pe care nu a reușit să îl introducă în 2014, deoarece nu avea dreptul să candideze”, a mai punctat Dan Dungaciu.

sursa: www.realitatea.net 

3 Comments

3 Comments

 1. Inga

  13 februarie 2018 at 13:51

  De cind Plahotniuc lupta cu propaganda ruseasca si cu armata Kremlinului care se afla in Transnistria, nu mai cred ca el poate fi un instrument a rusilor.

 2. Vova

  13 februarie 2018 at 14:00

  Usatîi este atât de mincinos și de prostac, câ nu prea cred ca autritățile ruse să lucreze cu el.

 3. mihail.

  13 februarie 2018 at 15:22

  Mai prost ca prostii nu am vazut!
  Plahotniuc sta cot la cot cu UE si SUA si el ne spune noua ca ar avea o oarecare legatura.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top