Diverse

Renato Usatîi demisionează din funcția de primar al municipiului Bălți

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, a anunțat într-o emisiune TV că demisionează din funcția de primar.

„În această săptămână voi anunța faptul că demisionez. Demisionând acum, în Bălți vor fi alegeri pe 20 mai, atunci când au loc mai multe alegeri locale. Vom vedea cine va duce hrișcă. Va fi un candidat din partea Partidului Nostru. Eu las orașul fără corupție” a declarat Usatîi. 

Usatîi spune că demisionează pentru ca toți să se poată pregăti sincer de alegeri, iar la primăria municipiului Bălți va fi un om care știe cum funcționează lucrurile – Nicolai Grigorișen, acesta fiind consilier din partea formațiunii politice ”Partidul Nostru”. 

Reamintim că din toamna anului 2016, Renato Usatîi a părăsit Republica Moldova și se află la Moscova, iar la Chișinău a fost emis un mandat de arestare pe numele său. Edilul municipiului Bălți este acuzat de procurori că, în anii 2011-2012, a organizat un grup criminal, alcătuit din moldoveni și cetățeni ai altor state, având drept scop să îl deposedeze pe Gorbunțov de proprietățile pe care le avea, iar după aceasta să îl lichideze.

După plecare primăria municipiului Bălți a fost condusă mai mult prin skype de către Usatîi și de persoanele împuternicite din administrația locală.

În luna decembrie, orașul Bălți s-a confruntat cu problema salubrizării, după ce firma care se ocupa de evacuarea gunoaielor şi-a suspendat activitatea, justificând că de mai multe zile poligonul deşeurilor solide de la Bilicenii Noi nu mai vrea să primească resturi menajere. Scandalul legat de deșeuri a provocat un laț de demisii: primarul interimar al municipiului Bălți, Igor Șeremet, doi șefi ai unor întreprinderi municipale din Bălți și șeful direcției raspunzatoare de evacuarea gunoaielor. 

3 Comments

3 Comments

 1. Victor

  13 februarie 2018 at 10:47

  Poate macar de data asta s-a tine de cuvint si a scapa Baltiul de un primar incompetent.

 2. cioban gheorghe

  13 februarie 2018 at 12:12

  Ajunge cit timp Usatii si-a batut joc de orasul Balti, sa-l elibereze din captivitate si sa lase sa vina la putere oameni competenti.

 3. Rustin

  13 februarie 2018 at 15:03

  În sfârșit, și-a dat balabolul demisia și tot învârte pe degete bălțenii. De parcă Grigorișin ăsta nu tot rămâne fără capul lui și nu tot va primi indicații de la Usatîi prin Skype. Bălțul așa și va rămâne, doar că condus prin Skype deja neoficial, așa că rămâne doar de văzut cât de transparent vor fi alegerile din 20 mai și cât de conștienți vor fi bălțenii de dorința de schimbare în bine. Într-un final, poporul își merită conducerea.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top