Diverse

Rețineri la primăria Chișinău. Cinci persoane au fost ridicate de procurorii anticoprupție

De dimineață în clădirea primăriei municipiului Chișinău au avut loc perchezii. Despre aceasta a informat într-o postare pe facebook Silvia Radu, primarul interimar al Chișinăului. 

UPDATE: Deja șapte persoane, printre care specialişti în domeniul construcţiilor, au fost reţinute astăzi în urma unor percheziţii efectuate de către CNA şi procurorii anticorupţie în sediile Primăriei capitalei, Serviciului cadastral teritorial (SCT) Chişinău şi la domiciliile suspecţilor. Acestea sunt cercetate penal într-un dosar de corupere, fals în acte şi trafic de influenţă şi riscă până la şapte ani de închisoare, dacă vor fi găsite vinovate.

Procurorii spun că, din 2017 până în prezent, un grup de persoane a închiriat un birou în sediul Primăriei municipiului Chişinău, punând în aplicare o schemă infracţională de legalizare a construcţiilor autorizate şi neautorizate din raza Chişinăului în interesul unor persoane fizice şi juridice. Grupul era format din doi coordonatori, care s-au dovedit a fi capii schemei, şi mai mulţi specialişti în construcţii: experţi tehnici, proiectanţi, ingineri, diriginţi de şantier, care făceau parte din Comisia de recepţie finală a lucrărilor. În conformitate cu atribuţiile prestabilite, capii reţelei identificau persoane, care intenţionau să-şi perfecteze actele de recepţie finală a construcţiilor,  le asigurau întregul portofoliu de documente, după care implicau membrii Comisiei pentru semnarea procesului-verbal final.

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție continuă și la această oră perchezițiile într-un dosar în domeniul construcțiilor. Perchezițiile au loc pe mai multe adrese din Chişinău, inclusiv în incinta Primăriei în birourile Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare şi la Oficiul Cadastral Teritorial Chişinău.

Sericiul de presă al Centrului Național Anticorupție a anunțat că cinci persoane au fost reținute. Grupul este suspectat de trafic de influenţă asupra unor persoane publice din cadrul SCT Chişinău şi ai Primăriei. Numele persoanelor implicate nu este făcut public. 

 

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top