Diverse

Republica Moldova la JO: Christopher Hoerl este dezamăgit de locul 40 la schi alpin

Christopher Hoerl s-a clasat pe locul 40 la schi alpin, proba de coborâre, în cadrul Jocurilor Olimpice din PyeongChang. În proba de coborâre s-au înscris 57 de schiori din 27 de țări. Doi n-au terminat cursa, iar alți doi nu au luat startul.

Austriacul naturalizat a parcurs cei 2965 de metri în 1:45.21. A fost ultima evoluție a lui Christopher Hoerl pe Jeongseon Alpine Centre, el urmând să facă deplasarea spre Italia, unde săptămâna viitoare va demara Cupa Europei la schi alpin.

Christopher Hoerl este un pic dezamăgit de locul 40 ocupat în proba de coborâre la Jocurile Olimpice din PyeongChang, antrenorul său Hans Frick spune însă că este un rezultat promițător.

”Cred că am făcut astăzi o treabă bună chiar dacă la început liderii au avut condiții climaterice mai bune, iar apoi și traseul a devenit mai greu. Este un rezultat bun pentru Moldova. Oricum, noi putem mai mult. Îl antrenez de doi ani pe Christopher, iar acest an este cel mai bun din cariera sa. Anul acesta a câștigat trei etape în campionatul Cehiei, iar acum s-a calificat pentru prima dată la Jocurile Olimpice. Săptămâna viitoare vom evolua deja la Cupa Europei din Italia. Christopher va continua să progreseze”, a declarat Hans Frick.

Campion olimpic la proba de coborâre a devenit norvegianul Aksel Lund Svindal (1:40.25), urmat de conaționalul său, Kjetil Jansrud (1:40.37) și elvețianul Beat Feuz (1:40.43).

Mâine, va concura al doilea moldovean de la Jocurile Olimpice din PyeongChang. De la ora 8:00 (ora Chișinăului), Nicolae Gaiduc va participa la schi fond 15 km liber.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top