Actualități

Şedinţa comună a parlamentelor din R. Moldova şi România: politici comune pentru reunire

Parlamentele din Republica Moldova şi România au anunţat o şedinţă comună şi solemnă dedicată celor o sută de ani de la semnarea Actului Unirii de către Sfatul Ţării din Basarabia din 27 martie 1918. Şedinţa urmează să aibă loc în ziua unirii Basarabiei cu România.

Legislativul român are mari aşteptări de la această reuniune.

Invitat în cadrul emisiunii „Ora Bucureştiului” de la postul de televiziune 10TV,  membru al camerei superioare din Parlamentul din Bucureşti, senatorul Gabi Ionaşcu a declarat: „Va trebui, de data aceasta, să se armonizeze politicile vizavi de marele eveniment din 2018 şi să se contureze mai clar paşii care trebuie făcuţi pentru unire, pentru unirea tuturor românilor în acelaşi teritoriu (…) sunt convins că majoritatea parlamentară din România va face paşi mult mai însemnaţi în direcţia unirii. Ei sunt cei care pot accelera procesul, prin finanţarea unor direcţii care să apropie cele două state, prin specializarea unor experţi care să lucreze la compatibilizarea prevederilor legislative, a procedurilor. Sunt o serie de instrumente care trebuie create.”

De asemenea, senatorul român a ţinut să puncteze nenumăratele avantaje pe care le vor avea cei din R. Moldova, dar şi grija pe care o va avea statul român pentru minorităţile existente în spaţiul dintre Prut şi Nistru.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Republica Moldova şi România, excelentă colaborare bilaterală în toate domeniile - Românism

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top