Actualități

ULTIMA ORĂ! Se înmulțesc localitățile unioniste. Ciorești a semnat Declarației de Unire

Localitatea Ciorești, din raionul Nisporeni, a decis să se alăture valului de semnatari ai Declarației de Unire cu România. Este a treia localitate din Republica Modova care a semnat azi acest document simbol prin care este celebrat anul Centenarului în spațiul românesc. În total, de la sfârșitul lunii ianuarie până acum, 32 de localități au semnat declarații simbol de unire cu România.

Consiliul local Ciorești, compus din 8 membri, alături de primarul Valeriu Guțu, a votat pentru a declara nule efectele și consecințele pactului Ribbentrop-Molotov, așa cum este menționat în Declarația de Independență a Republicii Moldova.

În documentul semnat, se menționează ”că națiunea română este singura națiune europeană care este separată în urma criminalului pact Ribbentrop-Molotov”.

Totodată, aleșii locali și-au argumentat adoptarea Declarației de Unire a Republicii Moldova cu țara-mamă, România, invocând prevederile actului final de la Helsinki privind modalitatea modificării frontierelor țărilor semnatare.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top