Actualități

Coreea de Nord, în beznă totală. Sancțiunile impuse o doboară la pământ

Preţurile la combustibili în Coreea de Nord s-au triplat în ultimele luni, fiind afectate de sancţiunile tot mai dure impuse asupra regimului de la Phenian pentru repetatele teste balistice şi nucleare, a declarat, marţi, un oficial sud-coreean, relatează agenţia Yonhap, citată de MEDIAFAX şi MOLDPRES.

”Avem informaţii că preţurile la combustibili sunt în creştere în Coreea de Nord, ajungând la o valoare triplă faţă de începutul acestui an”, a declarat un oficial al Ministerului Unificării de la Seul.

Spre exemplu, preţul benzinei a ajuns la aproximativ 8.000 de won, adică la valoarea de şapte dolari pe litru, a precizat oficialul sud-coreean. Oficialul a adăugat că acesta este efectul direct al sancţiunilor impuse de Consiliul de Securitate al ONU, care a reacţionat la repetatele teste balistice şi nucleare ale Phenianului.

În plus, Ministerul de Externe de la Seul a cerut, marţi, Coreei de Nord să renunţe la provocări şi la ameninţări pentru a detensiona criza din Peninsula Coreea, îndemnând Phenianul să vină la masa negocierilor pentru a discuta despre denuclearizarea regiunii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button