Actualități

VIDEO. Federica Mogherini: “Obiectivul nostru primar este să ajutăm R. Moldova”

Republica Moldova poate miza pe susținerea deplină a Uniunii Europene în modernizarea țării, i-a transmis șefa diplomației europene, Federica Mogherini, premierului Pavel Filip, în cadrul unei întrevederi pe care cei doi au avut-o în marja Summitului Parteneriatului Estic.

Discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe evoluțiile interne din Republica Moldova, inclusiv principalele realizări obținute în implementarea prevederilor Acordului de Asociere, precum și ale Agendei de Asociere pentru 2017-2019. De asemenea, cei doi s-au referit și la modalitățile de dezvoltare a cooperării în cadrul Parteneriatului Estic, inclusiv prin consolidarea cooperării în contracararea amenințărilor de tip hibrid, dar și a participării în cadrul misiunilor Uniunii Europene de gestionare a crizelor.

Federica Mogherini a spus că Uniunea Europeană susține pe deplin “procesele pozitive” care au loc în privința “reglementării regiunii transnistrene” și s-a arătat “optimistă” în contextul apropierii reuniunii în formatul 5+2 de la Viena, programată pentru săptămâna viitoare. Totodată, șefa diplomației europene a asigurat Republica Moldova de toată susținerea în modernizarea țării.

“Obiectivul nostru primar este să ajutăm Republica Moldova să traverseze perioada complicată prin care trece, să consolideze rezultatele reformelor, în special în domeniul justiției, al combaterii corupției și în sectorul audiovizual”, a menționat Federica Mogherini.

Related Articles

One Comment

  1. Un semsn clar ca avem sustinere din UE, numai ca asta nu este destul domnilor , mai trebuie ca si clasa politica de la noi din tara sa dea din coate. Da, sunt careva realizari dar asta este putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button