ActualitățiIMPORTANTE

VIDEO. ALIANȚA PENTRU CENTENAR A DESCHIS SERIA EVENIMENTELOR DEDICATE MARII UNIRI

1 decembrie este ziua Naţională a României și are o însemnătate specială pentru societatea noastră. Această zi marchează împlinirea a 99 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Cu acestă ocazie, asociațiile aflate sub umbrela Alianței pentru Centenar au desfășurat ample acțiuni în Chișinău. De dimineață, reprezentanții asociațiilor unioniste au depus flori la monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău și au transmis câte un mesaj de felicitare.

În ajun de Centenar, unioniștii se așteaptă la mai multe realizări în ceea ce privește unirea celor două state românești. În acest context, organizațiile și-au unit forțele și pregătesc acțiuni de amploare pentru marcarea Centenarului 2018, aceste acțiuni vor fi implementate cu scopul de a crește numărul unioniștilor în Republica Moldova.

1 decembrie a fost adoptată ca Ziuă Naţională a României în anul 1990, fiind promulgată de fostul Preşedinte Ion Iliescu și publicată ulterior în Monitorul Oficial. Această dată va rămâne una dintre cele mai importante pagini ale istoriei şi unităţii naţionale româneşti.

https://youtu.be/9w4EiWxIglQ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button