ActualitățiIMPORTANTE

VIDEO. MARȘUL UNIRII LA CHIȘINĂU A ADUNAT 3000 DE OAMENI

Marșul Unirii de la Chișinău a adunat sub cele trei culori ale tricolorului românesc 3000 de oameni care consideră dezideratul unirii ca fiind unica soluție viabilă și unicul proiect de țară ce poate schimba soarta întregului neam românesc. 

Cu pornire de la monumentul lui Ștefan cel Mare, peste 3000 de oameni au participat la Marșul Unirii, organizat de Alianța pentru Centenar, reprezentată de organizaţiile unioniste pentru a marca 99 de ani de la Unirea din 1 Decembrie 1918 şi constituirea, ca rezultat, a statului unitar român.  Acţiunea a început la ora 14.00, de la monumentul lui Ştefan cel Mare. Manifestanţii au mărşăluit pe str. Bănulescu Bodoni, pe str. Mateevici, trecând pe lângă Academia de Teatru, Muzică şi Arte Plastice, acolo unde la 27 martie 1918 a fost votată unirea Basarabiei cu România. Apoi au coboarât pe Sfatul Ţării până la bd. Ştefan cel Mare, Scuarul Europei, unde a avut loc un miting.

În timpul marșului au fost distribuite panglici tricolore, drapele, precum și calendare cu personalitățile neamului românesc. Coordonatorii Marșului Unirii au scandat ”JOS HOTARUL DE LA PRUT”, ”BASARABIA E ROMÂNIA”, ”UNITATE NAȚIONALĂ”, ”ROMÂNIA N-A AVUT GRANIȚĂ LA PRUT” și ”LIMBA ROMÂNĂ – UNICA STĂPÂNĂ”.

George Simion, Președintele Platformei Acțiunea 2012, a declarat după Marșul Unirii că cei 3000 de oameni adunați în centrul Chișinăului sunt cu simțire românească, iar vremea de afară s-a dovedit a fi aliată cu cei care luptă pentru Unire. Ploaia s-a oprit și Marșul Unirii și-a îndeplinit scopul, de a duce mesajele unioniste în casele românilor.

Vlad Bileţchi, preşedintele Asociaţiei Obşteşti „UNIREA – ODIP”, a anunţat că anul 2018 este despre BASARABIA, iar politicienii de la București și Chișinău trebuie să-și asume responsabilitatea cu privire la Unirea României cu Republica Moldova.

“La români, Anul Nou a început pe 1 decembrie, nu pe 1 ianuarie. Am intrat toți în linie dreaptă pentru Unire. Să ne unim forțele pentru anul 2018, an care necesită multă muncă și implicare”, a declarat președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei, Anatol Ursu.

https://www.youtube.com/watch?v=iPLgJ3myeX8&feature=youtu.be

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button