Actualități

UE va oferi circa 850 de mii de euro pentru proiecte legate de aprovizionare cu apă

Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu suportul Uniunii Europene, au semnat un Acord de Finanțare în vederea asigurării accesului sporit al cetățenilor la servicii îmbunătățite de apă și canalizare și de eficiență energetică, scrie bani.md.

Proiectele selectate urmează să fie implementate de ADR Centru cu suportul GIZ în cadrul proiectului ‘Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova’ (MSPL) și finanțate de Uniunea Europeană.

Valoarea totală a Acordului constituie circa 848.000 Euro oferite de către Uniunea Europeană în baza Acordului de Grant semnat între Delegația Uniunii Europene cu sediul în Chișinău, Republica Moldova și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) cu sediul în Eschborn, Republica Federală Germania.

Obiectivul general este de a spori accesul cetățenilor Republicii Moldova la servicii îmbunătățite de aprovizionare cu apă și canalizare, dar și cele de eficiență energetică în clădirile publice.

Fondurile alocate vor fi utilizate pentru contractarea companiilor ce vor elabora documentația tehnică pentru următoarele proiecte investiționale:

În domeniul Aprovizionare cu apă și canalizare

Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Ungheni
Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Călărași
Îmbunătățirea serviciilor de canalizare în localitatea Ustia, Dubăsari
În domeniul Eficiența Energetică în clădirile publice

Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici” din orașul Șoldănești
Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Holercani” din satul Holercani
Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Ion Vatamanu” din orașul Strășeni
Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Ungheni
Documentația tehnică elaborată pentru proiectele sus-menționate va servi drept bază pentru achizițiile de lucrări de construcție, pentru care este preconizată finanțare adițională din partea UE.

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button