MAGAZIN

Rusia continuă și în 2018 jocul cu merele moldovenești

Rosselhoznadzor nu lasă nicio săptămână fără ca să blocheze intrarea în ţară a unor produse din Republica Moldova.

În noaptea dinspre 16 spre 17 ianuarie, două camioane cu mere de origine moldovenească au fost interzise de către Serviciul fitosanitar rus Rosselhoznadzor. De această dată, Serviciul de la Kremlin a pus interdicţie pe un lot de peste 41 de tone de mere. Specialiștii administrației Rosselhoznadzor din regiunile Orel și Kursk, au decis să întoarcă de la frontiera Ucrainei cu Rusia două loturi de mere, cu greutatea totală de 41 de tone. Motivul invocat de responsabilii de la Rosselhoznadzor este că informaţiile din certificatele fitosanitare nu corespund celor scrise pe etichete.

De asemenea, pe 16 ianuarie, reprezentanții Rosselhoznadzor au decis să nimicească un lot de 20,5 tone de mere, deoarece nu se cunoștea originea fructelor, actul de însoțire fiind unul contrafăcut, în opinia lor. Marfa ar fi fost adusă prin Republica Belarus. Cele 20 de tone au fost măcinate, apoi îngropate la groapa de gunoi „Kutochino”.

Doar în 2017 Serviciul fitosanitar de la Moscova a interzis intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse pentru aproape 200 de tone de mere şi prune din Republica Moldova.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button