Actualități

Iurie Leancă efectuează prima vizită de lucru în noua funcție la Bruxelles

Vicepremierul pentru integrare europeană Iurie Leancă va efectua, în perioada 22-23 ianuarie, o vizită de lucru la Bruxelles, unde va avea un șir de întrevederi importante cu mai mulți decidenți din Uniunea Europeană.

Potrivit sursei citate, în cadrul discuțiilor Iurie Leancă va informa partenerii europeni despre angajamentul Guvernului de la Chișinău în a accelera reformele în domenii-cheie, în mod special cel al justiției și luptei împotriva corupției. De asemenea, vicepremierul pentru integrare europeană va discuta despre sprijinul financiar pentru Republica Moldova, valorificarea la maximum a potențialului zonei de liber schimb, dar și despre materializarea oportunităților oferite în cadrul Parteneriatului Estic.

„Merg la Bruxelles să transmit un mesaj clar că Republica Moldova își dorește cu adevărat reformarea mai multor domenii în care încă există probleme. Sunt convins că prin promovarea reformelor într-o manieră coerentă, vom reuși să impulsionăm substanțial dialogul cu UE pe diverse paliere, astfel încât cetățenii să resimtă cât mai curând beneficiile apropierii de UE”, a declarat Iurie Leancă.

Funcția de vicepremier pentru integrare europeană a fost instituită în contextul remanierilor guvernamentale anunțate de către coaliția de guvernare la 19 decembrie. Iurie Leancă a fost învestit în funcție în data de 10 ianuarie, împreună cu cinci miniștri și un vicepremier, prin decretul semnat de către Andrian Candu, în calitate de președinte interimar al Republicii Moldova.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button