ActualitățiExterne

Uniunea Europeană va susţine reunirea celor două state româneşti

În urma celor şapte Declarații ale localităţilor din Republica Moldova pentru unirea cu România, se poate crea o avalanşă ce nu va putea oprită şi care va fi un atu pentru România în anul 2019, când aceasta va prelua preşedinţia Consiliului  European.

Deputatul Florin Roman a declarat: ,,Cu siguranţă oamenii de acolo (n.r. care au votat unirea cu România) sunt bine informaţi. Când vom prelua preşedinţia Consiliul European, România va avea un atu extrem de mare şi vom putea gestiona foarte bine această situaţie, aici vor fi cei mai importanţi decidenţi din Uniune, aceştia cu siguranţă nu se vor opune unui proiect de unificare, atâta timp cât acesta reprezintă voinţa majorităţii din cele două state (…) Proiectul de reunire va fi cel mai important proiect pus pe masa de discuţie.”

De asemenea, acesta a mai declarat că România a făcut deja propunerea de unire Republicii Moldova, prin sondajele care au arătat că peste 80% din români doresc unirea, toate partidele din România ţin cont de părerea populaţiei.

Un alt aspect important subliniat de către deputatul român, a fost faptul că nici nu poate fi vorba despre un Centenar fără să ne referim la Basarabia. “România, fără Basarabia, e ca o mamă care nu-şi are toţi copiii acasă”.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii “Ora Bucureştiului” cu Alexandru Rotaru, la postul de televiziune 10TV.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button