MAGAZIN

Tudor Panțâru nu mai este președinte al Curții Contituționale. Cine va exercita interimatul

Tudor Panţâru și-a prezentat demisia din funcția de președinte și judecător al Curții Constituționale. Într-un comunicat de presă al instituției, se spune că din 1 februarie până la alegerea noului președinte, interimatul va fi exercitat de către judecătorul Aurel Băieșu.

Cu puțin timp până la publicarea comunicatului de presă, serviciului de presă al instituției a lăsat fără răspuns solicitarea IPN de a confirma informațiile vehiculate privind demisia lui Tudor Panţâru. „Pe site-ul Curții Constituționale, care este unica sursă de informare oficială privind comunicatele Curții Constituționale, așa informație nu este plasată”, a menționat reprezentanta serviciului de presă.

Pe unele portaluri de informații se vehiculează că și Mihai Poalelungi va demisiona din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție, pentru a fi numit în locul lui Tudor Panţâru la Curtea Constituțională.

Tudor Panțâru este judecător constituțional din februarie 2013, iar președinte al Curții Constituționale – din mai 2017, după ce a expirat mandatul lui Alexandru Tănase.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button