ActualitățiExterne

Lavrov a fost HUIDUIT de delegați la ”Congresul sirian” de la Soci

„Congresul Dialogului Național al Siriei”, convocat la inițiativa Rusiei la Soci, în perioada 29-30 ianuarie, a fost marcat de neînțelegeri și chiar de scandaluri. Unii participanți l-au huiduit pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov și au acuzat Moscova de moartea a mii de sirieni pașnici in urma atacurilor aeriene.

În ziua închiderii conferinței, s-a aflat despre raidurile aeriene din provincia Idlib, care au dus la noi morti in randul civililor.

Acuzatiile de ucidere ale civililor sirieni au umbrit ”Congresul” convocat la Soci. Când ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a citit o declarație din partea președintelui rus Vladimir Putin, unii participanti au început sa-l huiduie. Acest moment a fost tăiat din reportajele majorității canalelor tv din Rusia.

Potrivit Moscovei, conferința de la Sochi ar fi trebuit să conducă la negocieri privind dezvoltarea unei noi Constituții siriene. Cu toate acestea, evenimentul a fost boicotat de către liderii adevaratei opoziții siriene, susține Anton Mardasov, șeful sectiei Conflictele din Orientul Mijlociu al Institutului de Studii Inovative din Moscova.

„Mare parte a opoziției siriene a înțeles că tot acest eveniment la Soci a fost destinat să demonstreze lumii importanța Rusiei ca “pacificator” în Siria. Totul a fost înscenat, astfel încât opoziția sa aiba tratament inegal din start. În plus, la Soci au venit o mulțime de delegați falsi care se declarau ca reprezinta „opoziția”, însă, în realitate, organizațiile lor au fost înființate de către serviciile de informații siriene, avand sediile la Damasc sau chiar la Moscova”, spune Mardasov.

Citește continuarea pe paginaderusia.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button