Actualități

Postările pe facebook ale lui Dodon curg una după alta. De data aceasta este nemulțumit de avizul Guvernului pentru introducerea în Constituție a vectorului pro-UE

După ce ieri, 31 ianuarie, Guvernul Republicii Moldovei a susținut introducerea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova în Constituție, Igor Dodon amenință că voi va bloca realizarea acestei iniţiative, folosind în acest scop toate modalităţile legale. 

Președintele Igor Dodon critică această inițiativă numind-o ”un act contrar voinței poporului” și numește ”o provocare care are drept scop divizarea în continuare a societăţii moldoveneşti”.

În comentariul său pe pe facebook, Dodon face referire la sondajele de opinie, în care și Parlamentul, și Guvenul înregistrează un rating foarte slab al încrederii cetățenilor. De asemenea, președintele sugerează că vectorul de politică externă a ţării sau alte probleme de importanţă majoră pot fi adoptate doar de popor în cadrul unui referendum, pe care Partidul Democrat îl va pierde fără doar şi poate.

Igor Dodon a deprins deja opinia publică de la Chișinău cu amenințări și blocaj în adresa guvernării conduse de Partidul Democrat din Moldova. Încercările președintelui Dodon de neîndeplinie a atribuțiilor sale directe au fost taxate de Curtea Consituțională, care l-a suspendat deja de 3 ori pentru refuzul de a aplica legea supremă. 

Related Articles

3 Comments

  1. Nu mor caii cînd vor javrele alde Dodon, tu mai bine povestește criminalule cum mergi de 2 ori pe lună în vacanțe, cîte deja ai de cînd ești președinte, ai mai mult de 10 vacanțe într-un an de mandat, nu-ți este rușine canalie !

  2. Care modalități legale, cînd pe deoparte Dodon declară că este garantul Constituției, dar tot el își permite să încalce Constituția, poate să-l inștiințeze cineva, că garant asta nu înseamnă să încalci legea supremă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button