MAGAZIN

Unirea – unica soluție. Județul Botoșani, România, va aloca 12.000€ pentru s. Parcova, Edineț

Astăzi, consiliul local din comuna Lunca, județul Botoșani a votat în unanimitate alocarea a 12 mii de euro pentru un proiect care va fi implementat la Parcova, Edineț, localitate înfrățită cu Lunca. 

Comuna Parcova din Raionul Edineț, Republica Moldova, are o populație de 2.200 de locuitori și este înfrăţită cu două localităţi din județele Botoșani și Bacău.

Contactat de 10TV, primarul comunei Lunca, Marcel Marcu, ne-a declarat că suma de 12 mii de euro e de abia un început, urmează alte proiecte comune ce vor duce într-o zi la Reunificare.

“De acum încolo va începe acordarea de fonduri pentru satul Parcova. Un alt proiect transfrontalier ce urmează a fi implementat este dotarea cu echipament tehnic a serviciilor de urgență, de pe o parte și alta a Prutului”, a declarat Marcel Marcu.

Amintim că, pe 23 ianuarie, primarul comunei Parcova din raionul Edineţ, Marcel Snegur, împreună cu autorităţile locale din comună au votat Declaraţia de unire cu România, exprimându-şi dorinţa ca acest gest să fie unul hotărâtor în contextul unirii, când nu ar mai fi graniţă la Prut, iar oamenii ar putea lucra alături de celelalte popoare ale Europei civilizate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button