Actualități

Chirtoacă poate avea un nou adversar la alegerile din mai. Vezi cine e

Primarul suspendat răspunde lui Igor Dodon, ca replică la îndemnul acestuia din cadrul unui interviu acordat pentru Europa Liberă, în care președintele îi cere lui Chirtoacă să demisioneze. La rândul său, primarul suspendat l-a îndemnat pe Dodon să-și dea demisia și l-a întrebat dacă e gata să participe alăruri de el „la alegerile pentru primăria municipiului Chișinău din mai anul acesta”.

„Noi am învățat lecția. Dumnealui a spus ceea ce a spus, tocmai pentru ca noi să procedăm invers, și dumnealui nu este altceva decât un bufon. A schimbat repede „pampersul” (n.r. scutec) de la o suspendare la alta și a venit în fața microfoanelor ca să facă presiuni. Pun întrebarea în felul următor. Tovarășe Dodon, ești gata să-ți dai dumneata demisia, ca împreună cu mine să participi din nou la alegerile pentru primăria municipiului Chișinău în luna mai anul acesta?”, a spus Chirtoacă.

Primarul suspendat a mai adăugat că Dodon „stă degeaba în funcția pe care o deține”, iar îndemnul dat la adresa sa nu este altceva decât o presiune. Chirtoacă a mai spus că pentru organizarea referendumului pe care l-au pierdut și pentru dezordinea pe care au făcut-o în primărie, socialiștii sunt cei care ar trebui să plece din funcții.

„Să-și dea demisia ei pentru că au organizat un referendum ilegal. L-au pierdut, au cheltuit aiurea 10 milioane de lei și nuștiu de ce acuma apucă prăjina primii cu demisii. Dați-vă voi demisia pentru ceea ce ați făcut în Chișinău, dezordinea din luna mai încoace și pentru alte celelalte… Eu am spus foarte clar, să-și dea ei demisia”, a punctat Chirtoacă.

În cadrul unui interviu acordat pentru Europa Liberă, Igor Dodon a spus că ar fi „bine şi logic să avem alegeri anticipate” în Chişinău. Potrivit lui, acest lucru este posibil, însă primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, trebuie să-şi dea demisia din funcţie.

„Dacă şi-ar da demisia cel care evident a încălcat legislaţia pe parcursul a zece ani, mă refer la domnul Chirtoacă, ar fi un pas demn, să-şi dea demisia şi să provoace alegeri anticipate în Chişinău şi acest lucru ar fi cel mai bun pentru Capitală”, a declarat Igor Dodon.

 

Sursa: deschide.md

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button