Actualități

FĂRĂ MOTIV. Demisia lui Renato Usatîi, aprobată de Consiliul municipal Bălți

Consilierii din Bălți au aprobat cererea de demisie a lui Renato Usatîi fără a ști care este motivul acestei decizii.

Membrii Consiliului municipal Bălți au aprobat joi, 15 februarie, cererea de demisie a primarului, Renato Usatîi. Politicianul nu a menționat în cerere care este motivul demisiei sale.

Renato Usatîi, care se află la Moscova, a anunțat la 13 februarie, în cadrul unei emisiuni de la TV8, că va renunța la funcția de primar al municipiului Bălți. Liderul „Partidului Nostru” și-a argumentat decizia prin faptul că în ultima perioadă au crescut presiunile asupra colegilor săi. Astfel, locuitorii orașului vor putea votas un nou primar pe 20 mai a.c., când vor avea loc alegeri noi.

De asemenea, Renato Usatîi a anunțat că viceprimarul Nicolae Grigorișîn va fi candidatul partidului pe care-l conduce, „Partidul Nostru”, la funcția de primar al municipiului Bălți.

Consilierii municipali au votat, pe 3 ianuarie, pentru inițierea unui referendum în cadrul căruia locuitorii urmau să decidă dacă Renato Usatîi ar urma sau nu să fie demis. Amintim că administrația orașului c-a confruntat în ultima perioadă cu mai multe probleme printre care  evacuarea deșeurilor din oraș. În urma crizei deșeurilor, fostul viceprimar, Igor Șeremet, și-a dat demisia, fiind acuzat de trădare de către Renato Usatîi, după ce a apelat în acest sens la ajutorul Guvernului. La începutul lunii ianuarie, Leonid Babii a fost numit în funcția de primar interimar, iar pe 6 februarie acesta, de asemenea, și-a anunțat demisia, invocând motive de sănătate. Recent, funcția de primar interimar a municipiului a fost preluată de către Nicolae Grigorișîn.

Related Articles

3 Comments

  1. Acum chiar e clar ca nu il mai vedem pe Usatii. El va ramine la Moscova caci daca revine in tara va trebui sa se prezinte in fata justitiei.

  2. În sfârșit, și-a dat balabolul demisia și tot învârte pe degete bălțenii. De parcă Grigorișin ăsta nu tot rămâne fără capul lui și nu tot va primi indicații de la Usatîi prin Skype. Bălțul așa și va rămâne, doar că condus prin Skype deja neoficial, așa că rămâne doar de văzut cât de transparent vor fi alegerile din 20 mai și cât de conștienți vor fi bălțenii de dorința de schimbare în bine. Într-un final, poporul își merită conducerea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button