Actualități

PERICOL din partea Rusiei ?! Putin ar putea lansa noi acţiuni politice şi militare în Europa de Est

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, probabil va încerca să lanseze noi acţiuni politice şi militare în ţări din Europa de Est, după ce a declarat din nou victoria în Siria şi în perspectiva unui nou mandat,

Mediafax.ro prezintă comentariul agenţiei Bloomberg, care a prezentat opiniile expertului Eugene Rumer.

„Vă amintiţi momentul în care Vladimir Putin a câştigat războiul civil din Siria? Era în primăvara anului 2016; aflat în vizită în acest stat afectat grav de război, preşedintele Rusiei le spunea trupelor: «Cred că misiunea Ministerului Apărării şi a forţelor armate ruse a fost îndeplinită în totalitate. Cu participarea armatei ruse, … forţele armate şi patriotice siriene au reuşit să obţină un rezultat semnificativ în combaterea terorismului internaţional (…)”.

Pentru un observator de rând, probabil a fost o surpriză când, în decembrie 2017, Vladimir Putin a simţit nevoia de a se repeta: „Misiunea combaterii grupurilor armate din Siria, scopul operaţiunilor militare de amploare au fost în mare parte atinse. Felicitări!”, observă agenţia Bloomberg, amintind că, la începutul lunii februarie 2018, unităţi formate din „mercenari” ruşi şi trupe ale regimului Bashar al-Assad au atacat o bază militară din Deir Azzor în care erau insurgenţi susţinuţi de SUA şi membri ai forţelor speciale americane, cu un rezultat nu foarte bun pentru atacatori, dat fiind că există informaţii despre moartea a aproximativ 200 de ruşi.

Dar, mai exact, cine erau aceşti mercenari? Lucrau la o firmă rusă numită Wagner, foarte apropiată de Kremlin. Şi, chiar dacă Vladimir Putin poate pretinde că erau pur şi simplu trupe închiriate pentru obţinerea de profituri în deşert, este destul de suspicios faptul că, după cum a relatat agenţia Bloomberg, răniţii au fost transportaţi urgent la spitale din Rusia”, explică editorialistul Tobin Harshaw într-un material intitulat „Ce pregăteşte Vladimir Putin? Iată concluziile specialiştilor: „După ce a proclamat (din nou) victoria în Siria, există riscul de a reveni în Europa de Est“.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button