ActualitățiRomânia

VIDEO. România protejează Republica Moldova de Kremlin pe flancul estic

Ministerul Apărării Naționale de la București apără Republica Moldova de presiunile Kremlinului. Ministrul Mihai Fifor a făcut o solicitare fermă către statele NATO ca zona Mării Negre să fie protejată de România prin programele de înzestrare militară pe care le desfășoară. Oficialul de la București a reiterat pericolul pe care îl prezintă Rusia pe flanul estic și faptul că România intenționează să-și înzestreze forța militară cu submarine, achiziția cărora va începe după anul 2020.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat că la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, România a militat ca pe agenda Summit-ului NATO din luna iulie chestiunea securităţii la Marea Neagră să fie abordată separat, ”în contextul în care Federaţia Rusă continuă militarizarea excesivă a Peninsulei Crimeea”. Fifor a afirmat că situaţia ”stârneşte preocupare”. Mai mult, oficialul a reiterat faptul că, în momentul de faţă România este una dintre cele 6 ţări care alocă 2% din BIP în cadrul Alianţei, lucruri apreciate, ”considerându-se că România este cel mai improtant aliat în zona Mării Negre”.

Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale, a declarat că programul referitor la înzestrarea cu submarine se află în analiza forţelor navale, iar achiziţia în acest caz ar putea începe după 2020.
https://www.youtube.com/watch?v=Ur7xtu12ZQw&feature=youtu.be

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button