ActualitățiRomânia

Ambasadorul Chișinăului la București: “nu este o sarcină ușoară să promovezi R. Moldova în…”

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, a declarat joi că mulţi români consideră că nu au ce vizita în Republica Moldova deosebit de ceea ce este în România, din cauză că cele două naţiuni împărtăşesc aceeaşi limbă şi aceeaşi istorie.

Diplomatul a participat la o conferinţă de presă la care a fost prezentată campania de promovare a Republicii Moldova, eveniment desfăşurat în cadrul Târgului de Turism al României.

Gribincea a spus că promovarea ţării sale, din punct de vedere turistic, în România, „nu este o sarcină uşoară”. „Pe de o parte, din cauză că împărtăşim aceeaşi istorie, suntem acelaşi popor, vorbim aceeaşi limbă, mulţi români din ţară consideră că nu ai ce vedea în Republica Moldova deosebit de ceea ce este în România”, a detaliat el.

Totuşi, a punctat el, în privinţa Republicii Moldova realitatea deseori este cu totul alta decât cea prezentată de mass-media. „În opinia mea, Moldova are toate ingredientele necesare pentru a fi o destinaţie turistică atractivă (…) În pofida unor tensiuni politice despre care deseori citim în presă, Moldova este o ţară sigură”, a punctat el.

Mihai Gribincea a amintit că în 2013 Republica Moldova a fost prezentată, de către publicaţia Lonely Planet, drept „cea mai nevizitată ţară europeană” şi, în context, a evidenţiat evoluţia imaginii ţării sale.

În prezent, turismul în Republica Moldova este promovat printr-o amplă campanie, desfăşurată sub titulatura „Fii oaspetele nostru”. Spotul care face parte din respectiva campanie prezintă un actor asemănător lui Brad Pitt ce ajunge, accidental, să fie găzduit de oameni din satele Moldovei.

„Dostoievski zicea că frumuseţea va salva lumea. Dacă mergeţi în Moldova, veţi descoperi cele mai frumoase femei. Dacă vreţi să întâlniţi actori celebri, mergeţi în Moldova şi îl întâlniţi pe Brad Pitt”, a spus actorul moldovean Dorian Boguţă, care a prezentat conferinţa.

Interpretul din clipul de promovare, Roland Huisman, a spus că a fost remarcat de echipa filmului “pe stradă”, în Chişinău.

La filmări, într-un sat din Republica Moldova, el a povestit că a întâlnit o bătrână care nu mai părăsise localitatea sa de 20 de ani. „I-am spus ‘Trăiţi într o lume mică’ iar ea a zis ‘Nu’ şi a arătat către plasma din casa ei” şi-a amintit Huisman. Astfel, actorul a descris Republica Moldova, prin propria experienţă, ca fiind un loc în care există „contraste frumoase”.

Republica Moldova a fost votată de către National Geographic, Lonely Planet şi New York Post drept una din cele 10 destinaţii de top ale anului 2018.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button