Actualități

DOC// Serviciul Vamal discriminează transportatorii români

Începând cu data de 15 feb 2018, pentru microbuzele mai mari de 9 locuri și pentru autocarele înmatriculate în România, transportatorii sunt nevoiți să plătească la fiecare intrare în R. Moldova: pentru microbuz – 10 euro, pentru autocar – 16 euro.

Autoritățile vamale moldovenești au anunțat firmele care se ocupă de transportul pasagerilor cu autovehicule neînmatriculate în R. Moldova, că trebuie să achite taxa de folosire a drumurilor. Însă, acest lucru contravine cu acordul bilateral între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României în domeniul transporturilor rutiere. Articolul 12, alineatul 4, al acordului respectiv prevede: “Transportatorii autorizați pe teritoriul unei Părți Contractate sunt scutiți reciproc de plata taxei pentru folosirea drumurilor”.

Firma românească de transport MirTransExpress a adresat o petiție Ministerului de la București, menționând că în acest fel se creează o situație de discriminare, pentru că transportatorii din R. Moldova nu achită această taxă. La fel au solicitat de la autoritățile românești să efectueze toate demersurile necesare anulării acestei taxe.

taxe by Redactia on Scribd

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button