ActualitățiRomânia

Suport românesc, viitor sigur. Grădinița ‘Povestea’ din Nisporeni, renovată de România

Motiv de bucurie pentru mai mulţi părinţi din oraşul Nisporeni. Un bloc al grădiniţei ”Povestea” a fost renovat, iar astfel încă şaizeci de micuţi vor putea frecventa instituţia preşcolară. Reparaţia a fost efectuată cu sprijinul financiar al Guvernului României.

Lucrările de renovare au demarat în luna septembrie. Sălile au fost dotate cu mobilier nou, veselă, jucării. Totodată, pereţii au fost izolaţi termic. Cei mai fericiţi, totuşi, au fost părinţii că vor avea acum unde să-şi lase micuţii care au abia doi ani.

Un eveniment de bucurie fiindcă au fost incluşi noi copii în activitatea grădiniţei. Au venit azi bucuroşi la grădiniţă 60- 70 de părinţi cu copii“, a spus directoarea grădiniţei Tatiana Cociu.

Sunt două grupe care vor aduce copii din Nisporeni mai aproape de grădiniţă, vor fi mai instituţionalizaţi şi vor avea acces la o educaţie mai calitativă şi vor creşte în condiţii bune pentru dezvoltare“, a declarat primarul oraşului Nisporeni, Grigore Robu.

Autorităţile încearcă să identifice resurse financiare pentru a repara şi alte încăperi ale grădiniţei.

Mai avem încă două grupe din grădiniţă care iarăţi necesită o intervenţie a surselor financiare pentru a fi reabilitată. Asta este o grădiniţă cea mai mare, dar şi este una model pentru toate grădiniţele din raionul Nisporeni“, a afirmat fostul ministru al Agriculturii, Vasile Bîtca.

Până acum, grădiniţa Povestea era frecventată de 280 de copii, iar de acum încolo instituţia va găzdui încă şaizeci de micuţi. Lucrările de reparaţie au costat 450 de mii de lei. Banii au fost oferiţi de Guvernul României.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button