ActualitățiExterne

PUTIN elimină “trădătorii”. Un alt rus care a cerut azil politic în Marea Britanie, găsit mort

The Guardian şi alte mass-media britanice au anunţat că bărbatul este Nikolai Gluşkov, prieten şi asociat al fostului oligarh rus Boris Berezovski, duşman înveterat al lui Vladimir Putin, el însuşi decedat în circumstanţe neelucidate în martie 2013 în locuinţa sa din Marea Britanie, scrie marţi ziarul The Guardian, citat de Reuters.

Trupul lui Nikolai Gluşkov, în vârstă de 68 de ani, a fost descoperit luni seara de familia şi prietenii săi, a afirmat avocatul său, potrivit publicaţiei menţionate.

Divizia de contraterorism a poliţiei londoneze a anunţat că investighează moartea unui cetăţean rus aflat în exil în Marea Britanie după ce acesta a murit în locuinţa sa din Londra din cauze necunoscute, relatează dpa.

Poliţia a afirmat că moartea bărbatului este „tratată în prezent ca fiind din motive necunoscute”, adăugând că ofiţerii din cadrul diviziei de contraterorism au preluat ancheta „ca măsură de precauţie din cauza legăturilor despre care se credea că bărbatul le-ar fi avut”.

„Nu există dovezi care să sugereze o legătură cu incidentul de la Salisbury”, a spus poliţia, referindu-se la ancheta privind otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia cu un agent neurotoxic rar în oraşul Salisbury, din sudul Marii Britanii.

Sursa: Agerpress

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button