ActualitățiRomânia

Kaufland: investiții de 100 de milioane de euro și 1000 de locuri de muncă în RM

Compania germană Kaufland intenționează să investească peste 100 de milioane de euro în primii trei ani de activitate în Republica Moldova și să creeze cel puțin 1000 de locuri de muncă în următorii 5 ani.

Anunțul a fost făcut de directorul general al companiei Kaufland România, Marco Hößl, care a avut o întrevedere cu premierul de la Chișinău Pavel Filip și cu directorul proiectului în Republica Moldova, Dona Răpciugă.

Retailerul german planifică să investească câte 30-50 de milioane de euro anual în Republica Moldova. Potrivit administratorului Kaufland, salariul angajaților din rețeaua de magazine ar ajunge la 7.500 de lei moldovenești.

Reprezentanții Kaufland au menționat că au început construcția primelor trei magazine în municipiul Chișinău, iar ulterior rețeaua va fi extinsă și în afara capitalei.

Recent, Kaufland Moldova, administrat de sucursala din România a companiei germane, a donat Institutului Oncologic din Republica Moldova o mașină echipată cu frigidere speciale pentru transportarea sângelui.

Retailerul german a inaugurat primul magazin în România în 2005, iar în prezent a ajuns la o reţea de peste 100 de unităţi de retail, două centre logistice şi peste 15.000 de angajaţi.

Grupul Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.110 de magazine în şapte ţări, în Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croaţia, Bulgaria şi România.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button