10TVActualitățiRomânia

VIDEO // Tricolorul ReUnirii este de neoprit în drumul său prin Republica Moldova

Tricolorul ReUnirii este de neoprit în drumul său prin Republica Moldova. O altă delegaţie unionistă a ajuns azi în alte localitățile unde oamenii au semnat documentul istoric de Unire, semn că își doresc să revină acasă la Țara-Mamă. Orașul Călărași, alături de localitățile Dereneu și Săseni au întâmpinat drapelul unionist. De asemenea Comuna Cucuruzeni, Orhei, Lozova Strășeni și Nișcani Călărași au primit azi steagul ce face maraton prin întreaga țară. Orașul Cimișlia au întâmpinat drapelul unionist într-un mod feeric, cu muzică și dans. După ce a primit tricolorul, orașul Cimișlia este pe deplin pregătit pentru marea Unire. La fel și celelalte localități din cadrul raionului, care vor fi prezente pe data de 25 martie în Piața Marii Adunări Naționale. Drapelul unionist a mai fost întâmpinat cu fast şi la Cimișlia. Ansamblurile locale au dansat și au cântat de parcă Marea Unire s-ar fi înfăptuit odată ce tricolorul a pășit pragul primăriilor.

După amiază, drumul a continuat și în satul Lozova, Strășeni, unde primarul a primit cu o mare satisfacție simbolul Reîntregirii, dar și o donație de carte pentru elevii claselor 11-12 din partea asociațiilor unioniste. De asemenea, unul altul dintre punctele de pe traseul tricolorului a fost comuna Cucuruzeni, raionul Orhei unde primarul localității, Grigore NeguțA a îndemnat locuitorii comunei să fie prezenți la marșul centenar.

 

După ce a primit tricolorul, localitățile sunt pe deplin pregătite pentru marea Unire, care vor fi prezente pe data de 25 martie în Piața Marii Adunări Naționale, ora 12:00 la Marea Adunare Centenară.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button