ActualitățiIMPORTANTE

VIDEO | EXCLUSIV// Lider PNL: Veniţi la Consultare şi spuneţi DA Unirii cu România

Mesaj de susţinere pentru cauza unionistă de la vârful celui mai important partid de opoziţie de la Bucureşti. Vicepreşedintele PNL Florin Roman salută consultarea populară pe tema unirii, ce va fi organizată în Chişinău de pe 1 până pe 14 aprilie. Politicianul îi încurajează pe toţi susţinătorii reîntregirii neamului să ia parte la studiu şi să nu se sfiască să îşi exprime convingerea că Basarabia şi România sunt destinate să fie împreună.

“E un exerciţiu transparent, democratic, de consultare a dorinţei cetăţenilor, îl salut şi îi îndemn pe cei care participă la această sondare, la această chestionare, să-şi asume deschis ceea ce gândesc, adică unirea cu patria mamă”, a declarat Florin Roman, într-un interviu acordat în exclusivitate postului 10TV.

Liderul liberal este de părere că exerciţiul democratic organizat de societatea civilă în capitala Republicii Moldova este singura cale prin care voinţa cetăţenilor va fi, în premieră, auzită şi de clasele politice de pe ambele maluri de Prut.

“Nu ştiu cum va fi votul, că trăim într-o ţară democratică. Dacă am fi la ruşi, am şti cum ar ieşi rezultatele, trăim într-o ţară democratică şi nu avem de unde şti cum vor ieşi aceste rezultate. Speranţa mea e ca numărul celor care vin la vot să fie mare, iar din cei care răspund la întrebare, numărul celor care sunt favorabili reîntregirii cu patria mamă să fie mai mare decât al celor care se opun”, a mai spus vicepreşedintele PNL, în cadrul aceluiaşi interviu.

De pe 1 până pe 14 aprilie 2018, cetăţenii Chişinăului vor putea să îşi exprime opţiunea în legătură cu unirea Republicii Moldova şi a României, în cadrul unui studiu organizat de Centrul Social-Politic European. Recenzorii care participă la această acţiune vor merge din uşă în uşă pentru a solicita, în mod anonim şi confidenţial, părerea onestă a locuitorilor din Chişinău pe tema reîntregirii. Vor mai exista şi corturi amenajate în fiecare sector al capitalei, unde cetăţenii pot veni în mod voluntar să îşi facă ştiută dorinţa în legătură cu viitorul Republicii Moldova. Sondajul se va mai derula şi online. Detalii despre această acţiune sunt disponibile pe pagina decid.md.

https://www.youtube.com/watch?v=rpKwvoqieGA&feature=youtu.be

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button