10TVActualități

Își vor frații ACASĂ. Cel mai mare oraș din județul Maramureș a semnat Actul ReUnificator

Declarația de UNIRE a fost votată în orașul de reședință al județului Maramureș, Baia Mare. Întruniți vineri, 23 martieîntr-o ședința extraordinară, consilierii locali baimareni au aprobat un proiect de hotărâre prin care Baia Mare se unește cu Republica Moldova.

Proiect de hotărâre privind însușirea Declarației de Unire cu Republica Moldova”, așa este numit documentul votat de toți cei 16 consilieri prezenți în sala.

Unul dintre inițiatorii proiectului, consilierul liberal Cristian Niculescu Tagarlas, a declarat  dacă mesajul “nostru a fost unul de curaj”, mesajul comunităților din Basarabia care au votat unirea cu România a fost unul de curaj.

 mulțumesc  ați achiesat la acest demers, este unul emblematic pentru comunitatea băimăreana și pentru maramureșeni. Acest demers a plecat de la un fapt istoric, sute de comunități din Republica Moldova și-au asumat riscul și au votat pentru unirea cu RomâniaDacă mesajul nostru este unul declarativ, frumos, patriotic, a lor a fost unul de curaj. Au fost făcuți criminali pentru acest gest și noi trebuie  ne solidarizăm cu românii de peste totmai ales în momentul în care sunt amenințați de către niște autorități statale impuse de comuniști. Trebuie  nu uităm  suntem cel mai vechi popor din Europa, dar avem o țară foarte tânăra de numai 100 de ani și acest lucru spune foarte multe despre suferințăîn general, a românilor în mii de ani de istorie”, a punctat Cristian Niculescu Tagarlas în ședința de CL.

Related Articles

One Comment

  1. FELICITĂRI,DOMNULUI PRIMAR AL ORAȘULUI BAIA MARE PRECUM ȘI CELOR 16 CONSILIERI CARE AU VOTAT ACTUL DE UNIRE AL ROMÂNIEI CU REPUBLICA MOLDOVA !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button